Druhé vydanie slovenských bankoviek vzoru 1993 a 1995 so symbolom pripomínajúcim rok 2000 - Fröhlich, Štefan
Blížiaci sa koniec druhého tisícročia si centrálne banky pripomínajú vydaním pamätných mincí. NBS okrem pamätných zlatých a strieborných mincí vydala v decembri 1999 aj druhé vydanie všetkých siedmich nominálnych hodnôt bankoviek vzoru 1993 a vzoru 1995.