Nové trendy v posudzovaní vplyvov na životné prostredie v Európskej únii - Kozová, Mária
Dohovory a smernice EÚ, ktoré ovplyvnili rozvoj problematiky posudzovania vplyvov na životné prostredie. Novelizovaná smernica EIA. Návrh smernice Rady o posudzovaní vplyvov niektorých programov a plánov (SEA). Smernica o integrovanej prevencii a kontrole znečistenia. Obsah dohovoru o prístupe k informáciám, účasti verejnosti v rozhodovacom procese a práve na spravodlivosť vo veciach životného prostredia. Ďalšie medzinárodné aktivity.