Slovenská spoločnosť v 90. rokoch z hľadiska smerovania k udržateľnému rozvoju - Ira, Vladimír
Zmeny v spoločnosti za posledných desať rokov. Životné prostredie a zdravie obyvateľstva. Ekonomická prosperita a sociálna spravodlivosť. Predpoklady udržateľného rozvoja v regiónoch. Environmentálna infraštruktúra v obciach a mestách. Vzťah obyvateľstva k trvalo udržateľnému rozvoju. Úloha informácií, vedy a vzdelania vo zvyšovaní povedomia.