Zabezpečenie nárokov zamestnancov pri prevode podniku a pri platobnej neschopnosti zamestnávateľa v pracovnom práve Európskej únie - Schronk, Robert
Najvýznamnejšie pracovnoprávne normy Európskej únie. Smernica Rady 75/187/EHS o prispôsobení právnych predpisov členských štátov o zachovaní nárokov zamestnancov pri prevode podnikov, závodov alebo častí závodov zo 14. februára 1977. Prechod práv a povinností je obsahom II. časti smernice. Uplatňovanie smernice v prípade platobnej neschopnosti zamestnávateľov a zabezpečenie nárokov zamestnancov. Mzdové nároky zamestnancov a platobná neschopnosť zamestnávateľa. Vymedzenie pojmov a ustanovenia smernice podľa výkladu Súdneho dvora.