Finančné inžinierstvo - Vlachynský, Karol
V rámci finančnej vedy postupne vzniká od začiatku 90. rokov nová disciplína s názvom finančné inžinierstvo. Výsek činností prebiehajúci na finančných trhoch. Obsah častí publikácie: Čo je finančné inžinierstvo? Tradingové, hedgingové a arbitrážne stratégie. Forwardy. Futures kontrakty. Opčná teória. Uplatnenie opcií pri tvorbe stratégií. Swapy. Tvorba portfólia cenných papierov. Softvérové produkty finančného inžinierstva. Súčasné trendy vo finančnom inžinierstve.