Nositel Nobelovy ceny za ekonomii za rok 1999 - Jonáš, Jiří
Švédska Kráľovská akadémia udelila Nobelovu cenu za ekonómiu za rok 1999 Robertovi Alexandrovi Mundellovi za "analýzu menovej a fiškálnej politiky v rôznych režimoch určovania menových kurzov a za analýzu optimálnych oblastí spoločnej meny". Vedecko-výskumná činnosť R.A. Mundella.