Daňové úniky I. - Barcaj, Tomáš
Daňové úniky - ich popis, charakteristika, ekonomické a daňové dopady v oblasti dane z príjmov právnických osôb. Členenie daňových únikov. Priznanie a neodvedenie dane. Zatajenie príjmov. Falšovanie účtovných dokladov. Rozdiely v účtových sústavách. Nesúlad zákonov, prípadne rôznej právnej úpravy toho istého stavu. Využívanie negatívneho hospodárskeho výsledku. Ilustračné príklady.