Fond na podporu zahraničného obchodu (FPZO) neštátny účelový fond, ktorého cieľom je podpora exportnej výkonnosti slovenskej ekonomiky
Zriadenie Fondu na podporu zahraničného obchodu (FPZO) v januári 1997. Prvá etapa existencie FPZO a jeho prínos pre malých a stredných podnikateľov. Spolupráca FPZO a GTSystems 1 na obchodnom systéme AMOS. Zahraničné delegatúry FPZO a hlavná náplň činnosti delegátov. Zmeny v činnosti tejto inštitúcie po schválení zákona č. 162/1998 o FPZO.