Jak dále v regulaci měnového rizika - Jílek, Josef
Riadenie a regulácia menového rizika vo vybraných krajinách a ČR. Meranie menového rizika ovplyvňujú účtovné štandardy. Tradičné meranie menového rizika. Iné metódy merania menového rizika (metóda variácií a kovariácií, metóda historickej simulácie, metóda Monte Carlo). Výpočet kapitálovej požiadavky k menovému riziku, ktorý je súčasťou konceptu kapitálovej primeranosti.