David Lubin - duchovný otec Fao (1849-1919) - Jurášek, Prokop
David Lubin (1849-1919) - veľký poľnohospodársky organizátor, praktik, mysliteľ, filozof. Bol zakladateľom Medzinárodného poľnohospodárskeho ústavu a jeho aktívnym účastníkom na rôznych činnostiach. Bol duchovným otcom medzinárodnej organizácie FAO - Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo OSN.