Zmeny v zdaňovaní príjmov zo závislej činnosti od roku 2000 - Piršelová, Dagmar
Od 1.1.2000 platí pre zdaňovanie príjmov fyzických a právnických osôb nový zákon o daniach z príjmov (č. 366/1999), ktorý zrušil zákon č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Z uvedeného dôvodu už neplatia ani opatrenia, oznámenia a usmernenia vydané MF SR k zrušenému zákonu. Zmeny, ktoré sa týkajú príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti a funkčných požitkov.