Polemika: Stavebný dozor - áno či nie? absentujúci zákon o stavebnej polícii odlišuje legislatívu SR od EÚ - Urbánková, Mária
Charakteristiky stavebného práva v medzinárodnom meradle. Potreba zjednotenia stavebných predpisov a pomocné dokumenty vydané Európskou úniou ohľadne tejto problematiky. Funkcie štátneho stavebného dohľadu. Požiadavky na profesionalitu pri vykonávaní stavebného dozoru. Vzdelávací modul na výkon stavebného dozoru.