Členské státy EU: Portugalsko - Lukáš, Zdeněk
Stručná historická a ekonomicko-politická charakteristika Portugalska. Vnútorná štruktúra portugalskej ekonomiky. Základné ekonomické ukazovatele. Hlavné priority portugalského predsedníctva v EÚ.