Cielenie inflácie a význam inflačných očakávaní Národná banka Slovenska prešla od roku 2000 na cielenie jadrovej inflácie - Dufek, Petr
Pripomienky na tému inflačného cielenia na Slovensku. Menová politika NBS v oblasti cielenia inflácie v rokoch 1999-2000. Experimenty NBS so sledovaním rôznych ukazovateľov inflácie (čistej a jadrovej). Jadrová inflácia vo svete. Metódy jej výpočtu. Potenciálne problémy vyplývajúce pre Slovensko pri zavedení jadrovej inflácie. Dôvody a ciele sledovania vývoja inflácie a inflačných očakávaní.