Vládne varianty členenia z roku 1993 Kapitoly z dejín verejnej správy na Slovensku - Skyba, Radovan
V roku 1992 ustanovila vláda SR tri komisie na riešenie územného a správneho usporiadania, ktoré vypracovali tri možné varianty reformy. Vláda prijala návrh na takzvaný župný variant. Dva stupne štátnej správy. Varianty správneho členenia. Regionálna samospráva.