Mimovládne organizácie vo svete vyzývajú na boj proti globalizácii
Reformné a rozvojové krajiny sa búria proti voľnému obchodu a cieľom Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Mimovládne združenia žiadajú preverenie cieľov voľného obchodu v dôsledku prudkého nárastu chudoby a hladu. Pripravovaný summit UNCTAD (Konferencia OSN o obchode a rozvoji). Ďalšie argumenty mimovládnych organizácií proti globalizácii.