Nerovnosť v ohodnocovaní práce mužov a žien nie je len slovenským problémom - Reiselová, Eva
Dohovor Medzinárodnej organizácie práce (MOP) č. 100 o rovnakom ohodnotení mužov a žien za prácu rovnakej hodnoty platí od r. 1951. Dohovor ratifikovali všetky členské krajiny MOP. Teória dohody a jej realizácia v praxi je veľmi rozdielna. Ani jedna európska krajina neodmeňuje rovnoprávne prácu mužov a žien. Situácia na Slovensku.