Rozvoj globálneho riadenia podnikov "klasické" personálne funkcie organizácií na ústupe - Stýblo, Jiří
Výsledky rozsiahleho prieskumu ohľadne globalizácie riadenia z hľadiska zmien a úlohy ľudských zdrojov a ich rozvoja. Prieskum zahŕňal výrobné podniky, finančné inštitúcie a inštitúcie služieb v USA, Európe a Ázii. Odporúčania pre rozvoj globálneho manažmentu. Zmeny priorít personálnych aktivít a funkcií ľudských zdrojov počas 90. rokov.