Daňové aspekty používania automobilov v podnikaní od 1.1.2000 - Kontšeková, Zuzana
Nový zákon o daniach z príjmov v par. 24 ods. 2 písm. v) určuje, že daňovými výdavkami sú výdavky (náklady) na spotrebované pohonné látky. Postup pri výpočte spotreby pohonných látok. Nová zákonná úprava daňových výdavkov a jej dopad na podnikateľov, ktorí využívajú automobily. Postup pri zápise údajov výdavkov na spotrebované pohonné hmoty do peňažného denníka v sústave jednoduchého účtovníctva. Možnosť uplatňovania náhrady výdavkov za spotrebované hmoty.