Manažerské účetnictví: pojem, cíl, obsah a struktura - Král, Bohumil
Uživateľská štruktúra účtovných informácií. Vymedzenie pojmu manažérske účtovníctvo (Managerial accountancy), jeho štruktúra. Vzájomný vzťah finančného, daňového a manažérskeho účtovníctva. Obsahové vymedzenie controllingu. Vzťah manažérskeho účtovníctva a controllingu. Dualizmus v chápaní finančného a manažérskeho účtovníctva. Praktické príklady.