Souvislosti mezinárodního účetnictví z hlediska evropského vývoje - Žárová, Marcela
Vznik medzinárodného účtovníctva ako prirodzený dôsledok rozdielností účtovných systémov v jednotlivých krajinách sveta. Historiské východiská. Nová stratégia harmonizácie účtovníctva Európskej únie. Princípy novej účtovnej stratégie. Tendencie súčasného vývoja v Európe. Súvislosti európskeho procesu harmonizácie s globalizáciou finančného účtovníctva a výkazníctva.