Vzťah učiteľa ku vzdelaniu a formovanie jeho postojov - Golian, Jozef
Analýza úlohy učiteľa vo vzťahu k pedagogickej, vedeckej a výchovnej oblasti. Poukázanie na pozitívne aj negatívne stránky, ktoré učiteľa sprevádzajú. Význam vzdelávania sa učiteľa. Vzťah učiteľa k jeho práci. Vzťah učiteľa k hodnoteniu vedomostí študenta.