Autorské práva - Pauličková, Alena
Predmetom autorského zákona č. 383/1997 Z.z. je úprava vzťahov vznikajúcich v súvislosti s vytvorením, použitím a šírením literárnych, vedeckých a umeleckých diel tak, aby boli chránené práva a oprávnené záujmy autorov diel vrátane autorov počítačových programov a bázy dát, výkonných umelcov, výrobcov zvukových a zvukovo-obrazových záznamov, rozhlasových a televíznych vysielateľov. Rozdelenie autorských práv. Zdanenie autorských príjmov.