Chudoba - globálny problém ľudstva, 2. časť (analýza chudoby na základe sociálnych ukazovateľov) - Michálek, Anton
Dôležitými indikátormi chudoby sú sociálne podmienky, ktoré sa týkajú hlavne vzdelania a zamestnanosti. Negramotné a málo vzdelané obyvateľstvo sa vyznačuje vysokou nezamestnanosťou. Gramotnosť. Index vzdelanosti. Nezamestnanosť.