Chudoba - globálny problém ľudstva, 3. časť (analýza chudoby na základe zdravotnej starostlivosti) - Michálek, Anton
Jednou z vážnych podôb chudoby sú zdravotné problémy, hlavne v rozvojových krajinách. Nedostatok finančných prostriedkov a absencia sociálneho zabezpečenia spôsobuje, že väčšine obyvateľstva je odopreté právo na zdravotnú starostlivosť. So súborom sociálnych a zdravotných parametrov súvisí aj dĺžka života a dojčenská úmrtnosť. Počet obyvateľov na jedného lekára, ukazovateľ však nehovorí o kvalite poskytovania lekárskej starostlivosti.