Měnová politika nemůže nahrazovat nedostatek kapitálu - Vencovský, František
Potreba prekonania nedostatku kapitálu v 90. rokoch. Banka a ich úloha pri tvorbe finančného kapitálu. Priorita - tvorba domáceho kapitálu. Trvalým riešením nemôže byť zahraničný kapitál ani peňažná emisia. Hlavné nástroje emisnej politiky ČNB.