K otázke limitov environmentálnej etiky - Smolková, Eva
Skúmanie teoretických základov environmentálnej etiky. Skúmanie hraníc etického myslenia. Načrtnutie príčin, pre ktoré sa environmentálna etika nedokázala vysporiadať s niektorými problémami. Vznik nových systémov v rámci environmentálnej etiky, ktoré vykazujú znaky teleologickej a deontologickej etiky. Hodnotové kritériá environmentálne verzus humánne. Koncept trvalej udržateľnosti.