Likvidácie štátnych podnikov často pripomínajú bazárový výpredaj - Medžová, Andrea
Prevod väčšiny štátnych podnikov na nového vlastníka. V rukách štátu zostávajú len tzv. prirodzené monopoly, v ktorých si štát ponechá majoritnú účasť. Dôvody likvidácií - dlhotrvajúca zlá ekonomicko-finančná situácia. Účtovná hodnota prevyšuje trhovú. Ukončenie likvidácií by malo prebehnúť do skončenia volebného obdobia.