Plyn a ropa v Spoločenstve nezávislých štátov - Hirman, Karel
Z obsahu: Ťažba ropy a plynu v Rusku nebezpečne klesá. Kaspická tajnička, najmä v plyne, ešte nie je vylúštená. Ukrajinský prezident považuje dokončenie ropovodu Odesa - Brody za prioritu. Ruská vláda je znepokojená vývojom v ropnom a plynárenskom priemysle. Súvislosti návrhu Gazpromu na výstavbu nového plynovodu treba hľadať najmä v politike.