Transnacionálne korporácie a ich úloha vo svetovej ekonomike v prvej polovici 90. rokov: analýza mezo - a makroúrovne - Brzica, Daneš
Všeobecný pohľad na príčiny vzniku a rozvoj transnacionálnych korporácií. Kapitálové toky vo svetovej ekonomike. Dynamika priamych zahraničných investícií a portfóliových investícií. Substitúcia obchodu kapitálom. Regulácia OECD pre vnútropodnikové toky. Legislatívne podmienky pre výrobnú kooperáciu v krajinách OECD. Potenciálne výhody a nevýhody strategických zoskupení.