Klady a zápory nového zákona o daniach z príjmov - Burák, Emil
Elementárne prínosy i nedostatky nového zákona o daniach z príjmov č. 366/1999 Z.z., ktorý nadobudol účinnosť od 1.1.2000. Hrubá analýza zákona. Klady: Zníženie priameho daňového zaťaženia. Absencia novelizácií. Skvalitnenie daňových prázdnin. Ekonomické zreálnenie podvojného účtovníctva. Zápory: Minimálna podpora dlhodobým úsporám a investíciám do bývania. Iracionálne reštrikcie daňových výdavkov. Nemotivačná paušálna daň. Zrušenie možnosti odpustenia preddavkov v odôvodnených prípadoch.