Zákon č. .../2000 Z.z. z 8. februára 2000 o inšpekcii práce a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Úplné znenie zákona č. .../2000 Z.z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Tento zákon upravuje inšpekciu práce, prostredníctvom ktorej sa presadzuje ochrana zamestnancov pri práci a výkon štátnej správy v oblasti inšpekcie práce, vymedzuje pôsobnosť orgánov štátnej správy v oblasti inšpekcie práce, ustanovuje práva a povinnosti inšpektora práce a povinnosti zamestnávateľa.