Zahraničná pracovná mobilita obyvateľov Slovenska - Výborná, Lýdia
Obavy vyspelých krajín EÚ pred živelnou migráciou. Vzájomné zamestnávanie občanov na základe dvojstranných dohôd a zmlúv. Pravidlá vzájomného zamestnávania medzi ČR a SR. Ďalšie dohody o migrácii, ktoré podpísala SR s Nemeckom, Švajčiarskom, Ruskom, Ukrajinou a Maďarskom.