Ekonomická dimenzia globálnych problémov v transformujúcich sa ekonomikách očakávajú najvyšší rast - Oberhauser, Ján Artur
Vplyv globálnych konjunkturálnych trendov na ekonomiky krajín. Zrýchľovanie globalizácie v súčasnosti. Nesplnené očakávania globalizácie a jej ďalšie prognózy. Predpokladaný rast v transformujúcich sa krajinách. Výskyt absolútnej chudoby vo svete podľa kontinentov. Rast svetového HDP v jednotlivých segmentoch svetovej ekonomiky.