Lodenice v Komárne ohlásili prepustenie takmer tisíc ľudí - Vašina, Peter
Hospodárenie Slovenských lodeníc (SLK), a.s. Komárno v r. 1999 - veľká strata podniku, ktorá sa očakáva aj v r. 2000, čo núti manažérov pristúpiť k hromadnému prepúšťaniu zamestnancov. Príčiny daného stavu - nepriechodnosť Dunaja spôsobená vojnovým konfliktom v Juhoslávii. Snaha vedenia lodeníc riešiť danú situáciu - záujem o jednu z rumunských lodeníc.