Svetová banka vyzvala medzinárodné spoločenstvo na boj proti chudobe - Pálková, Dana
Svetová banka (ďalej len SB) vyzýva medzinárodné humanitné organizácie na partnerstvo v boji proti svetovej chudobe. Snaha SB o poskytovanie pomoci rozvojovým krajinám priamo a nie cez sprostredkovateľov. Plán prezidenta SB J. Wolfensohna zahŕňajúci vytvorenie komplexného rámca rozvoja v každej krajine. Kľúčové elementy, ktorými chudobní definujú svoju chudobu.