Vrecká Sociálnej poisťovne sa prirýchlo vyprázdňujú - Suďa, Pavol
Hospodárenie Sociálnej poisťovne (SP) v r. 1999 - deficit 5,7 mld. Sk. Najväčším neplatičom poistného sú Železnice SR. Nedostatok financií na vyplácanie dôchodkov. Pohľadávky a fiškálne saldo SP. Podiel platiteľov na výbere poistného. Pribúdanie neplatičov. Boj o výnosy z privatizácie.