Typológia slovenskej populácie - Dziak, Andrej
Mediálna agentúra HMS Carat Slovakia spracovala typológiu slovenskej populácie na základe mediálneho správania s názvom Local Carisma. Bolo identifikovaných deväť základných typov ľudí, ktoré sa navzájom odlišujú svojím ideálnym správaním: media consumers, old school, actualists, modernists, dynamic, localists, media limited, ignores, pastimers. Charakteristika jednotlivých typov populácie.