Platy v školstve sú dlhodobo pod úrovňou priemernej mzdy - Reiselová, Eva
Výrazné zlepšenie finančnej situácie pre školstvo zo štátneho rozpočtu na rok 2000 sa nedá očakávať. V rezorte školstva pracuje najviac vysokoškolsky vzdelaných ľudí zo všetkých rezortov. Napriek tomu sa v treťom štvrťroku dostali pracovníci školstva so svojimi platmi na dno rebríčka príjmov podľa rezortov. Priemerné mzdy v národnom hospodárstve a školstve SR. Vývoj priemerných miezd v školstve.