Určovanie poplatkov za znečisťovanie ovzdušia - Rosa, Branislav
Nový zákon č. 401/1998 Z.z. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia, ktorým sa ruší doteraz platný zákon č. 311/1992 Zb. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia nadobudol účinnosť 1. januára 2000. Jeho prijatie sa uskutočnilo v súvislosti s novelizáciou zákona č. 309/1991 Zb. o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami (zákon o ovzduší) v znení neskorších predpisov, vykonanou zákonom č. 393/1998 Z.z.