Společná bezpečnostní a obranná politika - Khol, Radek
Európska bezpečnosť sa na prelome storočia dostáva na zásadnú križovatku. Nová úloha najsilnejších zoskupení euroatlantickej oblasti - NATO a EU. Vzťah ZEU a NATO v rokoch 1997-98. Zmena historických istôt a tým aj podmienok pre ESDP. Americké názory o EBOI.