Nezamestnanosť vo vybraných tranzitívnych ekonomikách a faktory ovplyvňujúce jej vývoj - Rievajová, Eva
Analýza hlavných príčin nezamestnanosti v tranzitívnych ekonomikách. Vývoj nezamestnanosti v Maďarsku, Slovensku, Českej republike a v Poľsku. Vybrané ukazovatele ovplyvňujúce vývoj nezamestnanosti. Výkonnosť ekonomiky a hospodársky cyklus. Súvislosť vývoja trhu práce s priebehom hospodárskeho cyklu v ekonomike.