Súčasný stav a perspektívy výskumu a vývoja na Slovensku - Zajac, Štefan
Súčasný stav výskumu a vývoja na Slovensku. Transformácia po roku 1993. Zmeny v legislatíve. Zmeny v oblasti inštitucionálnych štruktúr (vrcholové orgány, pracoviská a organizácie). Pracovníci výskumu a vývoja. Medzinárodné porovnanie (Európska únia, Európa, svet). Dlhodobá prognóza výskumu a vývoja. Personálne zabezpečenie. Výdavky na výskum a vývoj.