Kultúrne rozdiely a ich vplyv na medzinárodné podnikanie firiem - Zorkóciová, Otília, 1954-
Hľadanie nezameniteľnej identity ako prvoradá úloha firiem v globalizačnom procese. Ako prosperovať na medzinárodnom trhu v prostredí viacerých kultúr a zvykov. Základné funkcie kultúry. Definovanie štyroch základných dimenzií kultúry. 1. Vzťah k autorite. 2. Vzťah individualizmu a kolektivizmu. 3. Koncepcia maskulinity a feminity. 4. Spôsob riešenia konfliktov. Základné kultúrne odlišnosti relevantné pre dosah kultúry na medzinárodné podnikanie.