Tretina slovenských podnikov je zrelá na konkurz - Borovský, Juraj
Podniky s majetkovou účasťou zahraničných investorov sú stabilným pilierom slovenského podnikového sektora. Väčšina slovenských podnikov trpí platobnou neschopnosťou. Štyri fázy vývoja platobnej neschopnosti od r. 1990. Riešenia krízovej situácie podnikov - dobrovoľné vyrovnanie, sanácia, likvidácia, konkurz. Sociálne riziko.