Zdaňovanie dôchodkov a podobných požitkov - Fekete, Imrich
Dôchodky vyplácané Sociálnou poisťovňou sa týkajú dôchodkového poistenia vyplácaného z fondu dôchodkového zabezpečenia podľa zákona NR SR č. 274/1994 Z.z. o Sociálnej poisťovni v znení neskorších predpisov. Podmienky poskytovania týchto plnení upravuje zákon č. 100/1998 Zb. o sociálnom zabezpečení v znení neskorších predpisov. Praktické príklady.