Dane a spravodlivosť? Príjem z predaja bytu od 1. januára 2000 - Schultzová, Anna
Zákonom č. 366/1999 Z.z. o daniach z príjmov, konkrétne v § 4 ods. 1 písm. a) sa upresňujú podmienky oslobodenia príjmu z predaja bytu alebo obytného domu najviac s dvoma bytmi vrátane súvisiacich pozemkov. Realizácia predaja bytu daňovníkom. Určenie ceny bytu alebo obytného domu pri predaji a jeho zdanenie daňou z prevodu a prechodu nehnuteľností.