Podľa predstaviteľov najväčšej zdravotnej poisťovne dozrel čas na zmeny vo financovaní zdravotníctva - Velecký, Milan
Hospodárenie Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) v roku 1999 považuje jej vedenie za priaznivé. Pravidelné zdroje nebudú stačiť na rozsah zdravotnej starostlivosti a úkony, ktoré by mala VšZP hradiť. Podhodnotenie výdavkov na lieky. Zdroje z výberu poistného nestačia. Mimorozpočtové zdroje v zdravotníctve. Potreba zmeny financovania zdravotníctva.