Za dobrým príkladom netreba ísť ďaleko finančné zabezpečenie cestovného ruchu v Rakúsku - Grellnethová, Magdaléna
Štátnu finančnú podporu cestovného ruchu v Rakúsku zabezpečuje Spolkové ministerstvo pre hospodárske záležitosti (BMWA). Propagáciu a reklamu zabezpečuje Österreich Werbung. Úlohou banky - Österreichische Hotel- und Tourismusbank - je podpora hotelov a infraštruktúry rôznych zariadení, podpora vzdelávania, konzultácie, semináre. Cieľom banky - Burgers Forderungsbank - je podpora malého a stredného podnikania. Finančné prostriedky vyčlenené Európskou úniou.