Vybrané kapitoly z histórie daňového práva - od spotrebných daní k dani z pridanej hodnoty - Grúň, Ľubomír
Úloha spotrebných daní od ich vzniku v období feudalizmu. Prvé formy spotrebného zdanenia na našom území. Daň z obratu ako východisko pre neskorší systém spotrebného zdanenia. Podstata a mechanizmus dane z pridanej hodnoty. Platná právna úprava dane z pridanej hodnoty v Slovenskej republike. Základné prvky dane z pridanej hodnoty.